Jul 4, 2009

jAwAp SuMeR sKaLi

salam kepada kamu semua. adakah kamu semua sihat2? aku harap kamu semua sihat dan bahagia di samping orang tersayang. jadi, semase keberadaan aku di rumah ini, aku hendak jawab la beberapa TAG yang telah diberikan. tapi, disebabkan ini adalah blog kepunyaan aku, aku yang akan menetapkan cara untuk aku menjawap TAG. boleh tak? hahahahah(kire menjawap jugak la erk)

aku akan menjawap TAG2 dengan hanya mengambil beberapa soalan yang di kira sesuai dan ikut suka kepala otak aku hendak jawap..(harap jangan marah, kerana kesibukan dan keadan internet yang haram) hohoho...

pertama, TAG dari kakak ku yang sangat di sayangi...aku juga mendapat arward dari beliau. terima kasih diucapkan. mari kita menjawap bersama-sama.



1. Copy award di atas dan letakkan di blog anda.
sudah minum kopi..
2. Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award neh.
a. agak cantik (sebenor nye cantik, tp xnk die lebey2 kembang plak)
b. baik+garang
c. mengambil berat
d. mengade-ngade(hahaha)
e. da bez kakak
3. Setiap blogger mesti menyatakan 5 fakta atau hobi sendiri sebelum memilih untuk penerima award seterusnya (hahaha, ubah sikit soalannye)
a. suka bukak blog
b. suka baca blog orang
c. membaca buku2 berkaitan politik
d. mengembara
e. seorang yang tidak hensem+jahat= (btol kot?) hahaha
4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka
disebabkan aku ini tidak lah begitu baik, aku tidak akan menjawap soalam ini. kepada sesape yang rasa dia sudah baca post ini dan mahu menjawap TAG nie, sila la ambil ye. kalau kamu menjawap TAG ini, makna nya kamu mendapat arward dari aku. sila ambil, jangan malu2


p/s: aku mahu encik abe, encik ally, en amir aka LELA TERUNA untuk menjawap TAG ini. kenapa aku tekan kan kat deme jer, sbb aku punye suke la...hahahaahahah
kedua,
aku akan menjawap TAG dari syaza..maaf sangat2 sebab baru hendak jawap..hohoho.... nampak tak lukisan karton kat atas nie... syaza yang bagi picture ini sewaktu hari lahir ku..dia bagi kat TAGGED. terima kasih di ucapkan...hehe
1. Besides your lips, where is the favorite spot to get kissed?
i dun no la..try la kissed me at any part of my body (huhuhu... aku bukan kekuningan)
2. How did you feel when you woke up this morning?
i rasa sakit2 badan akibat trainig hoki ari rabu lepas...x hilang lg rase sengal2 nie..huhuhu
3. Who was the last person/people you took a photo with?
wif my KSBM class..... u oll rock, balada, dangdut, pop, irama malaysia n roll (apakah?)
4. Would you considered yourself spoiled
hurm...half blood prince kot...haha (x sabo plak nk tgk cite "hari potret")
5. Will you ever donate blood
yap.... dh penah donate sekali....
6. Have you ever had a best friend who was of the opposite sex
yap...until now
7. Do you want someone to be dead?
yes.. i want sum of these bad human to dead!!! (trutame musuh2 ISLAM)
8. What does your last text message say
salam, ngah wat pe tue? (sape agk nyer manusia bertuah tue?)
9. What are you thinking right now
i ngah pikir nk tulis pe untuk jawap soklan no 9 nie...huhuu
10. Do you want someone to be with you right now
sum1? nk jugak tp erk?
11. What was the time you went to bed last night
around 2 am
12. Where did you buy the tee you are wearing now
not me buy this tee... but i borrow..this shirt not belong to me
pun..hahaha..abg ku beli kat terengganu
13. Is someone on your mind right now
not sum1 but many la...
14. Who was the last person to text you
a gurl.... kanak2 sekolah...haha
TEN lucky People to do this quiz...
sape erk 10 org yg bertuah nie? sumer yg membace post nie adalah bertuah...sbb masih lg di beri kesihatan dan penglihatan dan pemikiran.
stuju x sumer? haha..
so, sila la ambek erk kalo rase bertuah...haha
ketiga,
tag nie dr encik amir aka lela teruna..haha
1. Apakah benda paling penting dalam hidup kamu?
setiap perkara yang berlaku dalam hidup aku
2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan duit sendiri?
topup rm5 maxis..
3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?
kalo impian, hurm..cm xde jer..mane2 pun bley...(need to ask my future
wife la.) (calon pun xde lg!!!) haha
4. Berapa lama hubungan kamu berkekalan?
dgn sape? xkesah la dgn sape, tp kekal selama-lamanya
5. Adakah kamu dilamun cinta?
tidak kot? mungkin kot? ya kot? tiada kepastian
6. Di manakah restoran terakhir kamu makan malam?
restoran OYSTER kot....
7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
pe name nyer erk...lupe plak... tp pasai politik..hehe
8. Apakah nama penuh kamu?
MUHAMMAD NAQIB ZAKWAN BIN AHMAD SHOKHAILY (tq to my
parent sbb bg name yg
sgt2 sedap..
9. Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?
kadang2 dgn ibu ku, kadang2 dgn ayah ku.. balance kot
10. Namakan seseorang yang kamu ingin berjumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?
tokoh2 terkemuka...pemikir2...(ramai la)
11. Sebutkan 7 sabahat PALING rapat dengan anda?
xnk sebut..sebb sumer nyer adalah sahabat ku..sahabat ku tidak terkira...hahaha( u oll la)
13. Tempat yg paling seronok kamu mahu pergi?
syurga..
14. perkara yang kamu sangat gilai?
keadaan yg tenang, damai
alhamdulilah...berjaye juga jawap sumer nyer..(even ad soklan yg aku skip n ubah)...
kita menjawap TAG ini untuk menyedapkan hati kekawan kita. jika kita menjawap, makna nya kita alert dengan kawan2 kita dan merapatkan uhkuwah sesame kita..betul tak? musti la betul....
p/s: hope korg x busan la dgn post yg panjang nie... wat post nie dlm keadaan tergesa-gesa akibat byk bende yg nk buat kat umh nie...huhu..



2 comments:

phyto hystrix said...

mane ade busan,haha..klako le jwpn incik! dan jg incik blk rmh iye!

pencari sejati said...

huhu..
tq2