Jun 13, 2010

Hidup~

Selam Aleykum buat anda semua.

Terlalu lama aku membiarkan blog ini bersawang. Bukan tiada isu/bahan untuk dikongsi bersama. Namun, terasa terlalu malas untuk menaip, untuk mencurahkan idea, untuk membina ayat, tiada masa dan sebagainya la.

Sepanjang semester pertama tahun pertama aku di IPG KPP, pelbagai peristiwa berlaku. Samada yang baik, tidak baik, negatif, positif, gembira, sedih, kecewa, manis, masam, pahit dan segala-galanya la.

Aku akan jadikan semester pertama aku ini sebagai pengajaran kepada aku. Memang berlainan dengan keadaan semasa aku membuat persediaan dahulu.

Pelbagai aspek perlu untuk kita ambil kira. Dari segi pembelajaran, hubungan dengan sesiapa sahaja, komunikasi, persahabatan, percintaan untuk pelbagai maksud, aktiviti luar dan sebagainya la.

Kekadang itu, manusia tidak cermat terhadap sesuatu perkara. Kerana bagi mereka perkara tersebut hanya benda kecil dan halus. Namun, untuk diingatkan, sekecil atau sehalus manapun sesuatu perkara tersbut, jangan ambil ringan. Ia boleh menjadi sesuatu yang penting pada satu hari atau bila-bila masa.

Inilah hidup kita. setiap saat, pasti ada perkara yang perlu untuk kita renungkan. siapalah kita untuk menilai diri orang lain jika kita sendiri tidak menilai diri kita dahulu.

Salam semua.


No comments: