May 14, 2009

LeLa MaYaNg

LeLa Mayang. untuk pengetahuan korg, aku join satu teater nyer. title n3 nie la teater 2. x tw la based on true story (jawap t-rex), aku di "jemput" untk join teater nie. ala, bukn penting pun aku nyer role. hulubalang yg baek jer.hahaha...

tp, bg aku la kan, bende nie mmg bez gile2... seronok (bukn sbb ponteng kelas) sbb dpt pengalaman. da most important, kenal dgn ramai org..... seriuzly, sgt2 bez. dan secare rasmi nyer aku adalah ahli PADI (er.. duit rm5 x bayo lg, sesape tolong bayokan) hahaha

so, cite nie pasai LeLa Teruna (amir) dan Mayang Sari (syu) yg merupekan kapel (dlm teater jer erk) dan akan berkahwin. tp malangnye, Lela asyik tangguh2 jer. jadi, Mak Kembang (wahida) ingin mengahwinkan Mayang dgn sorg pembesar tua yg x sedo diri iaitu dato Amar (sesape yg nk pegang watak nie?? angkat tangan).

bile Lela dapat tau, die pun dgn kejam bunuh la dato amar 2.(kejam ooo). maka, tun janang yg merupakan anak dato amar (khalis), ujang adlh ank sedare dato amar (yus) dan 3 org hulubalang (khalis kecik, zack dan wan penang) pun nk balas dendam.

andak (anwar) yg merupekan abag kepada Lela cube protect Lela. tp bile Lela pegi sembunyi diri, andak pun kawin degn Mayang. bile Lela kuar dr tempt die sembunyi (kat kg Lubang Hantu) kantoi la andak kawin dgn mayang. Lela sanggup nk bunuh andak sbb 2.

kemuncaknye, bile tun janang dan kuncu2 nyer dtg skali lg untk berlawan dan balas dendam. maka berlaku la pertempuran. sumer nyer mati kecuali dato chadang (arif asan) n 4 warriors (aku, rafi, rizal n hakim) dan juga pak hamid (afiq).b4 2, andak n tun janang x mati lg. so, masuk la dato chadang n 4 warriors die. pas2, andak bunuh tun janang, n tun janang bunuh andak. so, mati la deme. kalo korg g tgk teater nie.. sedey gk la... huhuhu..

aku harap korg paham la cite aku nie.. haha...



tinggal pak hamid jer (afiq) yg x mati

aksi bersilat

mayang, andak, lela n pak hamid (duduk)


dari kiri : hulubalang jahat (khalis, wan n zack), ujang (yus), tun janang (khalis)




lela nk tikam abg sendiri, andak


andak, mak kembang(sementare) n mayang


wow... kapel of da year (LeLa MaYang)


garang btol la mak kembang nie (wida)


nie la bende yg bez.... pic2 yg aku upload nie di ambek mase latihan. wak2 da real pementasan x dpt lg pic nyer... (t-rex, dato asan, nk gambo) huhuhu




7 comments:

LaBubiZkiTeR.Inc said...

yo..the greatest hulubalang..haha..
ak xpaham la ctew ko, translate bleh?..hehe..
great experience for all u and ol of us..being part of PADI team do unite us..
welcome to pADI dude.. dun 4get ur rm5..haha..

chris@dotagaki said...

haha best2, bleh jadik narrator...

arif_asan said...

bgus2...sinopsis ko ni bole digunekn tuk Lela Myg (malay version) yg bkl dkeluarkn nnti hahaha...

Eh ko ade silap skit la..kemuncak citer ni bkn bile Tun Janang kluar, tp bile Dato' Chadang n konco2nye kluar la..hehe..

pencari sejati said...

labu
xde greatest la...sumer hulubalang great..
ko la da greastesr evil hulubalang...hahaha..(gelak lembut)
guro jew..
tolong bayokan rm5 untk aku erk..tq

chris
ye ker?ahaks..

arip asan aka dato
ooo..ye ker 2 kemuncaknye? btol gk kan..stuju2..haha
Lela Myg (malay version) musti pasai dato chadang n 4 pahlawan...hahaha

athirah mohamed~ said...

eh. aku bukan org penting Lela Mayang.
so, sinopsis or sejarah pon aku tak tau.
nampak macam aku sume tau kah?
salh orang. salah orang.
kah kah kah.

and tolong bagi pendrive besar giler ye.
sebab gambar sangat banyak dan besar.
=D

pencari sejati said...

ouh..erk..
hahaha...
ptt nyer tau la gk..
pe la..

beso giler??
beso mane?
kalo bley.. bg pic yg ad aku jer..(musti skit jer kan kalo ad pic aku jer)
hahaha

phyto hystrix said...

salam pknln..post yg best,klaka! teater tu pun mmg best..! great job!