May 22, 2009

sUnWay CaRnIvAL

alhamdulilah.....
akhirnyer aku selamat sampai umah..
aku nk sampai ke umh pun berlaku kejadian tragis...huhuhu
banyak sedey oooo....
kesabaran n ketabahan sgt penting (pe kaitan dgn tajuk n3 nie?)
pe yg belaku sebeno nye??

so, nk pendek kan cite...
aku n member baik aku, pejoi dh plan nk g balik umh aku...
aku nk anto baju2 aku sbb nek week, aku balik naek moto.. so xde la byk brg naek moto nnt...

tiket dh beli dh.. kul 3.30 ptg bertolak..
ktorg kene la naek dr bttworth untk balik ke umh aku...dlm kul 1.45, ktorg bertolak dr maktb n tgg bas untk ke jeti... kul 2.30 ptg ktorg sampai di jeti.

ktorg tgg feri selame 45 minit!!
lame gile la...tah pape la perkhimatan nyer...
tp kite punyer la think positif....(tayar pancit tengah jalan kot, ad accident tgh jalan kot, g isi minyak jap kot) hahahaha

korg bayang kan....
ktorg sampai kul 2.30, tgg selame 45 mint..so, kul brape ktorg naek feri?
kul 3 suku la.... feri bergerak dgn kelajuan kuda kepang+siput sedut+kura2 kelaparan=lambat gile!!

wak2 atas feri 2, jam dh nk kul 3.30..dh cuak gile dh...(tapi muka tetap cool) hahaha
aku pun dgn selambe nyer kol la syarikat bus 2...nk minx die tgg...
belum aku ckp pape lg... die dh ckp cm nie kat aku (aku baru jer bg salam)

makcik: "kami hanya boleh tunggu penumpang 5 minit jer, x boleh lame2...."
aku: "errr....xkn x bley 10 minit..ad atas feri nie...lambat sampai"
makcik: minit jer" "x boleh, x boleh... 5

pas2 makcik 2 bebel2....(menahan telinge jer la)

bile dh sampai kat jeti seberang 2, aku trus lari seperti harimau yg lambat g dating...
pejoi 4low aku la...sampai2 jer, bas yg ktorg nk naek 2 dh xde.....
KTORG TERTINGGAL BAS!!!!
huhuhuhuhu...
wawaawawawawa.....sedey gile....
dgn hati penuh perasaan kecewa,sedey...aku pun mula bersabar n tabah..(btol ker nie)
pikir plan B...

AMBEK TIKET KUL 6.30, NAEK TRANS,
wak2 2 jam br kul 4...atas cadangan pejoi, ktorg g SUNWAY CARNIVAL....
b4 ktorg g, ktorg tanyer cashier 7-E, dekat ke jauh sunway 2...die kate dekat jer...

bile pegi, 30 minit ats bas rapidpenang... huh...
jalan2 n solat kat c2, ktorg naek bus ke stesen bas balik (takut tetinggal bus lg)
b4 naek bus ke sitiawan, ktorg beli OBLONG BURGER(die cm prospereti macD) tp buatan malaysia... baik punya...

kul 10 mlm, akhirnyer, selamt sampai kat umh...alhamdulilah...
penuh cabran n dugaan(sambil nyanyi lagu hujan-dugaan)



nie la tiket bus yg ktorg tertinggal 2..(nk wat pe erk dgn tiket nie?, bg cadangn skit) mayb aku ptt frame n gantung kat bilik...hahahaha


p/s: ad hikmah setiap yg berlaku(aku berjaya jejakkn kaki kat sunway carnival)hahahah. takuj n3 aku nie pun sbb aku nk bgtw yg aku dh g sunway...hahahaha

12 comments:

aMieR_oDEn said...

kepada pencari sejati yg kesedihan...
sabor la bebanyak dgn dugaan nak balik umah tu...at least ko dapat gk g sunway carnival.hahha(saja nak amek hati)...
bout da ticket, bgus gak ko frame n gantung kat bilik...nt ko tunjuk kat anak bini ko nt..
so moral of the story...jgn smpai ketinggalan bas.hahha
but very good to be cool n having plan B. u're qualified to be a teacher...hahha

Zaher said...

assalamaualaikum..
setiap halangan dan pengalaman yang dilalui itu mematangkan kita..

chris@dotagaki said...

happy holidays!

The Exquisite Instigator said...

haha. mmg pnoh dugaan...

pencari sejati said...

amir
tq untk kate2 semgt 2....

zaher
waalaikumsalam
ya..betul 2

chris
hepi oliday kat ko gk

aza
haha..
xpe2..pengalaman bez 2

siCipot said...

ish...ishh...
terDUGAnya hiduo ko mse nk blik...
ish...ish...
bselah hdp mmg mcm neh..
kdg2 kite ats, kdg2 kite kt bwh...
[huaa cam xmsuk plak..]
lalalala~
wateva it is, epi hols!

loganheroes said...

pdan muke ko...wakakaka...sape sruh kna tinggal bus...klau ak jd ko ak ptah blik...mnyusahkan je...tp apsal ak ckp mcm ni?...bukan ak ke yg terlibat sbg mngse kjadian??warghhhh kanpe la aku dilibatkan....

pencari sejati said...
This comment has been removed by the author.
pencari sejati said...

sicipot
tq2...
tp aku tetap belanje air suam+ais..
hohoho

loganheroes
aku x cm ko..
kerja yg kite nk buat..kene teruskan..
nape ko dilibatkn?
hurm...kalo btol2 ko rase menyusahkn ko..
sori la...sbb aku yg ajk ko...
xpe la..laen kali aku tau la..
aku ajk org lain...
(gile la ayat aku kat ko

syaza said...

br smlm pegi sunway....
:D

siCipot said...

ak nk air mhl bebeh!

pencari sejati said...

aduy...
dh kire ok la 2 aku nk belanje...
hahaha