Jun 15, 2009

ThaNkx a LoT!!!!!

alhamdulilah.....syukur2.... sudah 19 tahun aku hidup di dunia yg penuh pancaroba ini. dapat lah aku mengharungi segala dugaan yang datang. kadang2 aku jatuh, kadang2 aku bangun..(kebanyakkn aku jatuh kot) huhu.....




pada 14 jun, aku pulang ke perak untuk berjumpa dengan ahli keluarga aku. ibu dan ayah aku ingin sangat aku pulang ke pangkuan mereka. sebab utama nya adalah untuk menyambut hari kelahiran aku yang ke-19 bersama-sama mereka. walaupun awal sehari, aku tetap rasa sangat2 terharu. kenapa pula sambutan hari kelahiran aku bersama ahli keluarga awal sehari? disebabkan aku ada pertandingan debat di johor, dan juga perlu pulang atas permintaan ibu dan ayah aku dan juga keesokan harinya aku perlu pergi ke SEMESTI untuk mengambil sijil SPM bersama-sama rakan2 batch 20th.



pukul 9 pagi, aku bertolak dari butterworth dengan kak yong untuk pulang ke perak. sampai di sitiawan pada pukul 12 tengahari. ayah aku ambil aku dan kak yong serta terus ke sebuah kedai. ayah aku kata mahu ambil barang sekejap. dalam hati aku sudah boleh agak nak pergi ke kedai mana. memang betol jangkaan aku, ayah aku pergi ke kedai BREAD FOREST @kedai kek. ayah aku cakap, die nak ambik kek untuk orang tunang. tunang la sangat...hehehe



bile aku sampai rumah, ade sekali ABAH YANG aka PAK LANG dan keluarga di rumah aku. maka, bertambah ramai la orang yang akan sambut hari kelahiran aku. hehehe... ibu dan ayah aku menyediakan makanan kesukaan aku iaitu nasi ayam golek. sedap sangat2. kek yang di beli pulak, atas nye penuh dengan buah-buahan. pening dibuat nyer. cam ner la nak potong kek tue..huhuhu...



nie la kek yang dikatekan tue....penuh buah2 atas nyer...


nie la lauk2 untuk lunch aka sambutan hari lahir aku

nie plak ayam golek........sedap sgt2..tq ibu n ayah



dalam pukul 4 petang, aku bertolak ke teluk intan. abang aku hantar adik aku yang bongsu ke semesti n aku tumpang sekali untk ke teluk intan. si TIKUS menunggu aku kat masjid depan skul sbb die pun anto adik die kat skul. dlm kul 6 tue, pas aku bertemu dgn si TIKUS, ktorg pun gerak ke umah si ONENG. malm tue ktorg lepak umah ONENG.



wat pertame kali nyer....dlm hidup aku..tgk muvie kat wayang cite yg same due kali!! cite NITE AT DA MUSEUM 2!! huhuhu... si GEBO la nie... memakse n merayu... malm tue ad skali haziq, oneng, tikus n gebo. deme sumer x tgk lg citer tue kecuali aku. membazir jer rm8 aku... tp xpe la..nk teman kawan punyer pasai..



pas tgk wayang, ktorg g CITY-MEWAH untk makan2 n minum2 n lepak2 n sembag2 n entah ler..huahuahua.... name jew CITY-MEWAH tp gerai makan bese jew....



aku plak ngah menunggu kul 12 untk memasuki tahun bertambah kedewasaan n kemantangan aku...hahahah... tepat kul 12... byk msj masuk... dr kul 12 tepat tue, sampai la kul 12 mlm td, byk msj masuk wish bufday aku..tq sumer... hargai sgt2.



ad yg bg msj, ad yg kol, ad yg bg mms, ad yg face to face, ad yg bg melalui friendster, tagged, facebook..... tq kepada sumer... cdg mmg nk letak sumer name yg wish..tp byk sgt..x terkire..hehehe(hiperbola la sgt)


esok nyer....aku, ibnu, haziq, pale, put, oneng, tikus, aminol, syahmi, reksi, trex, tolan (boys)
fathiah, mazidah, kimah, asmira (hepi bufday to u too),izati, diba n yaya (gurls) g ke skul untk ambek sijil spm. dtg pun x same wak2 sebeno nyer... org paling lambat adalah org yg paling garit skali..teka la sape...hahahaha...
wak2 kat skul, jumpe cikgu2..sumer nyer layan dgn baik..ad yg bg kate2 semgt kat aku...sronok sgt..hehe.. juz xde mase nk jumpe junior2...sbb nyer deme kan ad kelas wak2 2..xnk ar ganggu..
pape pun, tq kat sumer sbb dtg ke skul. aku ingt skit jer org..tp ramai.. trip kali nie la yg paling ramai baut mase nie...suke sgt..haha


haziq n pale

trex (belang2), tikus(baju oren), reksi(spek putih) dan oneng

put (bertopi)


dlm kul 1, ibnu ajk g kfc..kate nyer abe n ally n hadi dh tgg kat sane..aku pun x tau pe sbb nyer (hahaha, saje je cite menunjukn korg berjaye wat surprise tok aku) aku naek kete tikus, ibnu dgn syahmi. sampai2 jer...trus la jumpe 3 org sahabat aku tue. deme dh siap beli nasi ayam kfc untk aku. pas2, abe kuar g ambek kek... terharu giler beb..serius.....huhuhu...tq korg sumer... even bas aku kul 2 nk balik penang(tue la, lmbt sgt pun, xdpt nk mesra2) huhuhu..aku tetap kenyang, hepi, sempat tangkap picture n berguro sende.....bez2...

nie la kek untk aku..(2 hari berturut-turut aku makan kek). no 19 menunjukn aku dh makin dewase n matang..... ok...
ally, abe n aku

hadi, ibnu n tikus

ibnu, tikus, syahmi, ally n abe

skit je kek yg sempat aku makan..ingt nk pulun sumer...hehehe

juz sempt 30 minit jer ktorg bersame..huhuhu...10 minit b4 kul 2, tikus anto aku ke stesen bus..die pun nk kene balik. kire nyer skali la. tp b4 aku nk blah tue, deme2 tue kate ad hadiah untk aku... nk tau x hadiah pe yg aku dpt, tgk gambo bwh nie.. nie la hadiah nyer... mmg sgt2 terharu...hehehehe..tq..

tulisan yg lawo tulis hepi bufday tue dgn lilin kek
tq erk....haha


so, skrun nie aku dh ad kat penang, latihan n perbincagan tetap diteruskan. huhhu.. ambek mase skit nk post n3 nie....pape pun..tq skali la kat sumer org...hargai sgt2... doa kan aku kat joho nnt...
p/s: tq erk kepade org yg 1st wish(musti ko bangge giler, itu pun sbb line jer kot, kalo x org lain) hahaha...tq gk kepada pemberi mms upin ipin tue...tq gk kat pemberi picture yg hensem tue kat tagged(even x mengambarkan diri aku nie), tq gk kat sahabat2 yg wat 'surprise' parti..trimas sumerr!!!



19 comments:

syaza said...

haha...
rendah diri pulak...
abg naqib pun hensem pe...
mesti rmi yg minat...

;P

hehe...hrp ampun dpinta...

angeLiya said...

mak!!! cm ni r ko.. ta ajak aq pown..

Adib said...

meriah betul bday die hakhakhak
penat aq n elle n hadi tunggu

"abg naqib pun hensem pe...
mesti rmi yg minat..."

(syaza)


uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
naqib ni ade pemnat hakhakhak

pencari sejati said...

syaza
ampun di terime...
tp mmg btol la..abg bese je la..
xde org nk..sbb tue xde makwe lg..
hahahaha

angelina
nk ajk cm ner..dh ko BUDAK SEKOLAH!! hahaha..
ko x prasan aku ke wak2 kat kantin tue? sedey jer di buatnyer...ko prasan org lain jer...huhuhuhu

abe
korg la set mase btol2..
huhuhu...ibnu la gk..lambt..

adib sila jgn merepek..
xde sape nk aku...
p/s:tertunggu-tunggu samada 'die' trime ke x...hahahahaahah(guro jew)

farid said...

haha..memang penat menunggu..lagi2 layan kerenah abe nak carik hadiah untuk ko..
last2 dia beli kasut untuk diri sendiri..hahaha


abang naqib hensem....

chris@dotagaki said...

hepi belated beday. Nak sket ayam goleh tu.

pencari sejati said...

ally
ptt la...
huhu..aku nk hadiah abe...
lilin jew dpt...

chris..
tq..
dtg la umh aku...
xpun, ambek je la pic ayam tue

hahahah

Muhammad Azman said...

NAQIB!!
hepi belated bfday sahabat...
sori r lmbt gle wish..
(ntah2 aq org last kot yg bg wish kat ko.. hehe..)

smoge ketuaan mnambahkan kmatangan dlm khidupan..



papepon..
"abang naqib hensem"
HAHAHA!!!

athirah mohamed~ said...

selamat hari lahir naqib.

may ALLAH SWT bless you.

=D

pencari sejati said...

azman..
tq..
pape pun aku hargai nyer..hehe

tretchan
tq byk2

syauqah said...

salam..
kamu ni wakil ipgm kampus penang kan??
ooo, jumpa gak mase g debat fomca tu tapi sy tak tego n kote tak lawan la..

syauqah said...

salam..
kamu ni wakil ipgm kampus penang kan??
ooo, jumpa gak mase g debat fomca tu tapi sy tak tego n kote tak lawan la..

aMieR_oDEn said...

hehhe..happy2 belated to pendebat IPGMKPP - Naqib...(big applause)

semoga pjg umur, murah rezeki n sukses dlm suma bidang...smoga cepat kawen...hahha

tq coz smpai gak ko kay BP.hahha...pengelaman yg best join debat..tul x?keep it up!!

pencari sejati said...

syauqah
yap..pendebat IPGM KPP..
nape x tego? tego jer la...
friendly jer..hehehe..

pape pun, salam perkenalan...

kalo ad pape hal debat, bgtw la..
wat bengkel ker? latih same2 ker..

lupe nk tanyer..
pendebat dr mane? u o ipg?
jumpe di lain kali...

slalu la view page org nie

amir
tq sgt2..
tq gk sbb dtg tgk..
hehe

yap pengalaman yg sgt bez...
trus kan perjuangn

syauqah said...

saya ipgm dato' razali ismail atau ip kuala terengganu..

um...knal la aini??
nak tesl??

um..t pape inform la dalam ym...
nak tego tapi segan sebb tak kenal pom..
ase nye penah nampak..
penah join fomca tahun lepas ke??
sekali ngan wahida n marwan??

um,,, t la lau jumpa lagi kte tgo la...
awak pom tak perasan kot saya..hehe..
salam perkenalan

beth aziz said...

naqib2
hepi belated burfdayh
xpe kanak2 riang lgk kn
btw
hargai segale yg ade d depan mate
slagi idop nih
=)

pencari sejati said...

syauqah
aini tesl?
cm knl kot...hehehe

yap..last year masuk..skali wahida, TQ n lara..
mazwan x masuk...

tego je..
jgn riso la..
pas nie tego la..hehe

zubaidah
ish..mane ad kanak2 riang la..
huhuhu
dh beso ler..
matang+dewasa+muda

hahaha

teech ryza said...

abg naqib hensem?????
hahahaha....^^
cute ah...
euwww~

pencari sejati said...

rizal..
huhuhu...
cute??
segan2