Aug 30, 2009

BuKaq BeRsAMa

salam sumer......

semalam, aku bersame 10 org lagi kawan batch (dani, minol, haziq, slay, azman, put, megat, lonjong, syu, meor) pergi berbuka pose kat WANA CAFE. tempat di kat rumah rehat teluk intan. aku memulekan perjalanan aku kul 11.15. pegi ke bote ambek dani. singgah jap kat kg gajah umah TOM. ziarah.

then, sampai kat kg bahagia umah megat serta solat zohor di sana. pegi umah minol. slay sudah ad di sana. dlm kul 3 suku, gerak ke semesti. jumpe dgn PAK USU aka cekgu DAUD. wah...byk cite2 yg menarik, tertarik dan da BOMB.

pak USU offer tido kat SEMESTI. tanpa membuang mase, ktorg trime. sbb nyer, x tau nk tido mane dh mlm tue. septt nyer tido kat umh org. tp ad skit perkare2 yg x dpt di elak. dgn hati terbuka, tempat pun free, ktorg trime ar tido kat skul.

lepeh tue, ktorg gerak ke pekan teluk intan, solat asar kat masjid BATAK RABIT. belakang nyer sungai perak.

agk cantek la kan sg perak. dgn pemandangan waktu petang

dlm kul 7 suku, sumer berkumpul di rumah rehat. nie la antare makan2 yg ad. daging masak merah, ayam masak ????, ikan siakap masak tiga rasa, tomyam, telur dadar dan sayur kailan masin.









menunggu masuk waktu. dengan muke kelaparan sumer nyer. bile dh masuk waktu, dego azan, ktorg minum skit dulu then solat magrib b4 melahap.

nie la antare pelahap2 terkemuka kat semesti. bile dh makan, x ingt org lain dh. ish3...
superb la korg. sabar2. x cukup, bley tambah lg. put? nape put? x cukup ker sampai muke gusar jer? haha
ha slay? cedok2. pancing2. ambek la sgale isi yg ade dlm tue

licin sumer nyer. skrun tinggal nk bantai buah-buahan jer. aku stil maintain. cover jer depan kamera..hehe



sumer nyer muke kekenyangan. alhamdulilah. rezeki ALLAH. syukur2.

kami pun berangkat ke masjid daerah teluk intan untuk mengejarkan solat isyak dan tarawih. sembg punyer la x abis2. pas solat terawih, bley plak dok tepi tue sembg lg. setelah sekian lame, baru la bergerak ke kenderaan. crk plak tempt nk sambung sembg. jadi, Gulam Rasul pun menjadi tempat minum2 dan bermesra. sgt2 bez la.
sembg punyer sembg, sampai la nk kul 12 malam lebey. tibe la mase untuk berpisah. aku, dani n slay tido kat skul. yg lain balik umh masing2.
p/s: sampai kat cnie jer la citer nyer kot. ad lg. tp saje jer nk pendek kan cite. huhu
p/s lagi: keapde org2 yg dh seberang kan, jgn la kamu jeles plak..hahaha
p/s lagi dan lagi: sori la kat kawan2. kalo ad kekurangan waktu makan. hehehe...

8 comments:

shakinah said...

baru aku nak tanye dani tu sape.

pas tengok gambar tahu dah.

haha

:)

best do korangg!

Adib said...

gambar x klear la naqib. x ley ke tngkp leq loq

ape cite2 hot kat sane tu

pencari sejati said...

shakinah
mmg besss....

adib
saje je ambek x klear...
musti ko jeles kan...
haha

cite hot??
entah ler..

w a f f l e said...

rugi ngko x pkai kot mlm tuh, x ley nk simpan ayam dlm kocek byk2.. hahahaha..

pencari sejati said...

hahaha..
bukan makan kat hotel pun...

phyto hystrix said...

slm

wuih,pye le byk mknn,seluas meja terbentang sebegitu luas le jg rezeki yg melimpah. nasib deme x bentang tiko atas tnh. kalo idak haruih situ pun diletak mknn.

udah rope kenduri je. haha! :D

hadiTh_cOrner said...

yeah, jmpe gak blog ko ni nqib. eh, ad gmbr aq la..thanks nqib sbab ajak aq mkn skali.ko la kwn dunia akhirat aq.huhu..

hadiTh_cOrner said...

eh, aq amek gmbr sket tau.hehe.