Aug 24, 2009

EmPaT JaWaPaN

assalammualaikum rakan2 sumer..

jadi, untuk entri hari ini, aku nak menjawap tag yg telah diberi oleh miss luna aka hystrix.

beliau mengTAG aku kerana blog aku nie cheers her up most of the time(kate nyer)..haha..cm lawak pun ada.. aku tau die saje jer wat ayat cm tue untuk menarik perhatian aku menjawap tag die nie...

nampknyer beliau agak berjaye la kan..hoho

blog aku nie pun merepek kerepek jer.....pape pun tq erk miss luna...guro2 jer kat atas tue..

mase untuk menjawap...
aku akn menukarkan soalan kepada bahasa malaysia.... ok..

EMPAT NAMA PANGGILAN OLEH KAWAN KAMU
  • naqib
  • zack (waktu kat kem PLKN)
  • cha (segelintir kawan2 batch aku yg panggil, aku x trime sgt pun name nie..huhu)
  • orang muda (apabila aku cukur misai aku)

EMPAT TARIKH PALING PENTING DALAM HIDUP

  • 15/6
  • 14/5
  • 18/8
  • 1 SYAWAL (hehe, mentang2 la bulan pose skrun nie kan)

EMPAT PERKARA YANG KAMU LAKUKAN DALAM MASA 30 MINIT YANG LALU

  • solat subuh
  • suro adik g solat subuh(abg mithali btol la...hahaha)
  • update blog
  • memikirkan jawap untuk tag yg diberi

EMPAT CARA UNTUK GUMBIRA

  • baca komik @ kreko
  • tidur (oh, nikmat dunia)
  • makan makanan kegemaran
  • tgk muvi (duniawi semuanya..ish3)

EMPAT ORANG YANG KAMU RINDU PADA MASA LALU

  • batch 20
  • rakan2 seberang perak
  • kawan2 PLKN Segari tahun 2008
  • awek2 terdahulu (sgt2 menipu kamu ye!! x penah2 ad awek pun)

EMPAT HADIAH YANG KAMU SUKA

  • coklat (cepat2, g beli untuk aku)
  • kereta (dlm mimpi jer kot nie)
  • barang yang diberi dengan penuh keikhlasan
  • hurm....pape jer la... i sanggup terima, janji halal

EMPAT HOBI KEGEMARAN

  • blogging
  • membaca buku atau artikel politik
  • memandu ke sana-ke mari
  • hang out dgn kawan2 (huhuhu, mayb skrun nie dh kurang bez)

EMPAT TEMPAT ATAU NEGARA YANG ANDA MAHU PERGI UNTUK PERCUTIAN

  • tempat berbukit dan berhutan
  • tempat berpantai dan laut
  • tempat bersejarah
  • ada tempat tido (hahaha)

EMPAT MINUMAN KEGEMARAN

  • Teh O Ais
  • Jus Orange
  • Jus Tembikai
  • Air Masak yg sejuk...

EMPAT BARANG YANG ADA DALAM BAG/BAGTANGAN

untuk permudahkan, aku tuko kepada dompet yang slalu aku bwk..hehe

  • I/C (saya anak Malaysia)/ lesen memandu
  • Duit syiling
  • Kad ATM bank (sgt penting ooooo)
  • Duit Kertas kot...(agk slalu ghaib tibe2) huhu

EMPAT WARNA KEGEMARAN

  • Biru
  • Hitam
  • Hijau
  • Orange

EMPAT TEMPAT TERBAIK UNTUK JALAN2

  • Teluk Intan (cm xde tempat lain jer)
  • Ipoh (bile dh busan asyik teluk intan jer, haha)
  • Qbay (tgk wayang la....)
  • BJ, ropewalk, sunshine (terpakse sekalikan sbb nie tempat beli barang murah)

EMPAT ORANG TERSAYANG

  • ibu ayah
  • adik beradik
  • sahabat2
  • bakal2 teman istimewa (masih belum empunye kot) hohoho

EMPAT BARANG YANG ANDA SAYANGI

  • LC 135
  • handphone SE
  • Lappy ku sayang
  • kucing2 comey? (er...dikira sebagai barang x?) huhu

EMPAT ORANG YANG ANDA TAG

jadi, saya tidak anda mengTAG anda2 yg membace..... sesape rase die dh bace, rase otak blur nk tulis pe dlm blog, sila la ambil TAG nie erk untuk di isi di dalam blog anda...

pasti xkn cacat cela la...akn bertambah seri ada la...haha

p/s: berjaya mengisi kekosongan masa untuk hari ini....

5 comments:

WiDa said...

wah...tahniah2...den baru nk tag hg..tgk2, miss hystrix kta dh tag anda...huhuhu...

phyto hystrix said...

wahaha..mn ade le encik! org ckp betui le..mnarik perhatian pule ktnye. mnarik teh ade le. kui2.. xpe le ape yg pntg encik tlh mrase tertarik utk mnjwb tag tersebut,teman pun gumbira krn dpt mberi sjenis aktiviti utk encik mbuang ms lapang yg trluang. haha..! slmt bpose!

pencari sejati said...

wida
haha..sape cepat, die dapat kot

phyto
ala, guro2 jer kan..hehe
pape pun, tq bg tag nie..dpt mengisi mase terluang nie...
selamat berpose juge

diba said...

cmne diorg leh pnggil cha plak??huhu

pencari sejati said...

diba
err....ad la kesah nyer yg tersendiri...huhuhu..
xyah tau la..