Jan 1, 2009

PeRmULaAn tAhUn yAnG TeRuK!!!!

pagi nie aku bangun cm bese la....bgn, solat subuh. pas2 aku tido balik. kul 7.45 pagi, aku tejage. baru aku teringt, aku nk g jog n ad date dgn amin(ex-adik ipar ally) n syafiq kul 8. so, pe lg aku cepat2 bagn dr katil empuk aku n then trus masuk bile air gosok muke, basuh gigi. bile aku nk kuar jer, ayah aku suro cuci skali kete aveo 2 kat shell yg dekat dgn tempt aku joging nie. aku trus memecut ke stadium mini manjung. bile aku nk anto jer kete nie kat shell tmpt cuci kete 2, TUTUP plak!! aduh....br aku ingt cuti tahun baru..huhuhu...

dh masuk dlm kawasan mini stadium 2, aku crk tempt parking. mase nk parking 2, tah cm ner, aku bley terlajak kedepan!! KRAK!!!! kuat btol bunyi nyer... satu kawasan daerah manjung dego(xkn bunyi kuat sampai cm 2 kot). sumer org yg ngah lari, duduk,bersenam, joging, tido, makan minum,dlm tandas, siram pokok(lebey2 plak aku nie) pandang aku.aku telanggar bate depan 2. "abis la, abis la". melayang la duet aku jawap nyer. aku trus kol ayah aku(ad rase tanggungjawab la gk kan)

aku: "assalammualaikum ayah, helo?"
ayahku: "wasalam, ha, nape naqib?"
aku: "er, nie ha, kedai cuci kete kat shell 2 tutup."
ayahku: "ouh, ok. xpe la. nnt naqib cuci kat umh."
aku: "ad 1 lg ayah"
ayahku: "pe lg?"
aku: "bile naqib ckp nie jgn marah erk."
ayahku: "ckp jer la"
aku: "huhu, bumper depan kete nie ha, langgar bata depan parking kat stadium, abis pecah
balik."
ayahku: "ha??!!! pe?!! ya ALLAH. ........................."
ayahku:
ayahku:
ayahku diam seketika
aku: "helo?ayah?cm ner nie?"
ayahku: "hurm, xpe la. nk wat cm ner. dh jadi. g la joging 2. pas2 balik."
aku: "huhuhu, sori ayah. x sengaje"
ayahku: "xpe2, balik nnt la cite."
aku: "ok~. salam"

aku mmg cuak gile wak2 2. huhuhu. salah aku gk kan. xkn nk salahkan kedai cuci kete kat shell yg tutup 2?(sape suro tutup!! kalo x, xde jd cm nie)hahahaha
wak2 kejadiaan 2, syafiq dh sampai dh. die yg menenagkan aku supaye bersabar.(tq syfiq)hehe
ktorg tgg la amin dtg. dgn xde mud nyer nk joging, aku juz jalan jer. syafiq n amin try nk hiburkan hati aku yg sedang luka lara.huhuhu.

nie la keadaan nyer. slalu nyer aku parking xde jd cm nie tw. tah. dh naseb aku ari nie.

even nampk skit jer, tapi, memang mencacatkan kete nie jer.... melayang-layang duet

"tension2!! tension2!!" huhuhu

eh2, bley senyum2 plak budak nie. dh wat salah, senyum2 lg pehal!!
nie kire dh ok dh2. ad org yg menyejukan n menghiburkan hati aku(budak pakai topi 2 la). aku tau... ad org akn pikir lain(kompem ally).

la ex-adik ipar beliau(ally). xtw la pejadi skrun nie. dh cerai la kot. hahahaha.

naseb baek la ad korg. xde la tersekasa jiwa n raga aku nie. ad la rase tenag skit

ngah relex2 2, tetibe dego kucing jantan mengaum. rupe2 nyer ngah ngorat kucing betina 2. si betina nie plak jual mahal plak. hahaha (ad kaitan ke dgn post nie?)

pas2, aku pun mula bermuhasabah diri. pikir, punye pikir, punye pikir, punye pikir(lu pikir la sendiri).. br la aku tau nape jd cm nie. pengajaran kepada aku n ad hikmah disebalik yg berlaku.
ad kesalahan yg aku lakukan(subuh aku wat k). tp biar lah rasia.... huhuhu

dlm kul 9 lebey, sopek msj aku. ajk aku g teluk batik. wak2 2 aku dh sampai umah. die g dgn family die. yg ad adik2 die n ayah die jer. mak n akk die x ikot.
sopek: "naqib, aku dh ad kat teluk batik nie, meh la dtg cnie. teman aku. busan ar xde kawan"
aku: "ala, adik2 ko kan ad. smlm pun kite dh jumpe kan. g epoh 2. xpuas lg ke? hahaha"
sopek: "xde la. korg slalu g teluk batik dgn kawan2, musti aku xdpt pg. lg pun, aku dh lame x
mandi dgn ko~. hehehe"
aku: "haah kan. dh lame kite x mandi same2. hahahaha. ok2. aku on da way."
begitu senag aku cair dgn ajakan sopek. korg jgn pikir negatif2 plak erk. hahaha. bese la kan. sembg kawan2. so, aku pg la ke sane. bile sampai jer, tekejuz aku tgk. begitu ramai nye org kat sane. penuh pantai 2. mat2 rempt la paling ramai. byk gile group nyer. aku tercari-cari si sopek. tetibe, aku nmpk cm seekor beruang pakai baju merah ngah terapung-apung kat laut. hahaha. aku dh tau sape 2.(jgn mara sopek, guro jer). dh lame pun aku x mandi laut nie. aku turs terjun la.
ngah bez2 mandi manda n bergurao senda bersama sopek, tetibe aku tenmpk makhluk yg aku rase penah buli satu ketika dulu(truk btol aku nie). "oit, STEAM!!" aku jerit kuat2.(jgn pikir bukan2, name panggilan budak 2 STEAM la) name btol nyer sufiyan. aku pun xtw la cm ner die dpt name 2. "ouh, abg naqib". die senyum2. haha.
ramai btol kanak2 semesti aku jumpe. semlm g epoh pun jumpe kanak2 semesti. (ad x kat dunia nie xde kanak2 semesti?) hahaha
dh setel sumer, aku berangkat pulang. on da way nk balik 2, ad 1 group mat rempit dpn aku. teringt plak zaman bermotor dulu. b4 ad lesen kete nie, ktorg oll boys batch 20th naik moto jer kalo g memane. teluk batik ke, epoh ke. musti moto. konvoi ramai2. tp kan, ktorg xde la sampai wat keje2 bodoh nie. cm mat rempit depan aku nie, bley UP lg, langgar lampu merah(cm aku x penah jer), bwk cm org mabuk jer, x hirau org lain. care deme 2 mmg membahaye kan org lain. x salah nk konvoi ramai2. jgn la sampai org lain sakit hati. berhati-hati la di jalan raye. ingt lah org tersayang. kan2?


nie jer la post untk hari nie. aku harap, aku lebey berhati-hati di lain mase. minx2, pe yg berlaku nie menjadi pengajaran kat aku. slalu bermuhasabah diri. setiap perkara, pasti ad sebab n musabab nyer.

10 comments:

farid said...

HAHAHAHAHA..lain kali baca la doa...SEE WHAT HAPPENED!!:P

lagi satu jangan negatif je pasal aku..hahaha
buat la yang baik2 skali skala..kan bagus tu...

pencari sejati said...

hahaha...
ok2 ally...
nnt.. bile aku post nnt..
kalo ko ad negatif jer..
siap ko...
slalu neyr cm 2 la kalo ko...
hehe

mungkin aku lupe bace doa naek kenderaan..
trus pecut jer..
hehe..
INGAT!! bace doa..hehe

~cik manis~ said...

2 la ko..
mse bwk kete mngutuk2 aku..
2 la padahnye..
HAHHA

pencari sejati said...

huhuhu...
sampai hati ko fitnah aku sampai cm 2 skali...
huhuhu
aku x kutuk2 ko dr belakang pun...
ish3..
bersangke buruk..
cm nie la..

note said...

cian lar ko kan..
kah3...nie lar padahnya dapat lesen keta trus tingal dunia rempit nie...hahaha..
kembalilah kejalan yg benar...
hahaha...

Usagi said...

Naqib, bumper tu ayah baru je tukar. Dan harganya sgt mahal ok. Sparepart chervolet susah nak dapat. Xpe2.. Elaun naqib ada. Hahahaha!!!

Moral Value: Sentiasa la jadi anak yang baik. Hahahahaha!!!!

SyAzA... said...

Err...ayt terakhir bg perenggan kedua ni...cam trasa lak...

haha...keta rosak...(ktew panggil abg yew) abg naqib kene gant eh? hoho...moral value bg ktew...baca doa sblom naek kendaan...>.<

nani said...

ohohh..
bes bace cite yg ni ;)

pencari sejati said...

mr i
aku kan pencari...
hehehe...

kak yong
huhuhu.. org tau lg jd anak yg baik

syaza
hurm... kene la kuar duet elaun org..
sedey2..
bace DOA naek kenderaan...

nani
sape kah? hehe
salam.. cite yg nie jer ke bez?
yg lain?haha

nani said...

siapakah??
manusialah..
haha..
erk,baru bace cite niyh ;p