Jan 26, 2009

TeKeJuZ!!!!

ahad lepas aku g kedah..
sbb nye aku berkahwin...hohoho

x la... aku g ikut rombongan akak sedare aku kawen jer...
aku betolak kol 10 pg...
kete berasingn dgn parent aku

parent aku bwk opah n opah andak aku.
yg 1 lg kete... adik beradik aku...

aku sampai kat umh sedare aku dlm kol 2 ptg..
lepas lunch n solat, aku pun rehat2 dulu...

dlm kul 4 petang, kak iera(pengantin perempuan) sampai.
die ajk aku n adik beradik ku g VILLAGE MALL..
nk shoping la katekan...

on da way dh nk sampai 2...
aku menerima satu panggilan dr kawan sejak aku dr kecil lg, hidayah..
dlm fikiran aku berkate, "aik, tetibe jer kol aku nie, pesal, rindu ker?" hahaha

aku pun angkat dgn penuh kehairanan...

puteri: "salam, nie naqib kan...?"
aku: "ye la, naqib la.. sape lg.., tp, asl suare ko lain? x cm dayah pun"
puteri: "nie puteri la..."
aku: "asl ko gune no die plak, pelik"
puteri: "hurm, x kesah la.. ko dego dulu pe yg aku nk bgtw nie"
aku: "ok2.."
puteri: "izah~ dh xde~"
aku: "ha, pe die?"
puteri: "izah dh xde la~"
aku: "pe maksud ko xde?"
puteri: "die dh meninggal~"
aku: "ko k ko bio btol, jgn maen2"
puteri: "btol la naqib, die dh xde. die xcident. ptg td gk la"
aku: "ke k kenape? cm ne bley xcident?"
puteri: "aku pun x tw lg la, mak die bgtw. jenezah kebumi mlm nie gk"
aku: "........"
puteri: "helo, helo, naqib?"
aku: "ye~ aku ad lg. sori la. aku x dpt nk pg la. aku ad kat kedah skrun nie. kirim salam takziah"
puteri: "hurm, ok.. ko bgtw kawan2 yg lain erk"
aku: "hurm~. ok. nnt aku bgtw"
puteri: "salam"
aku: "salam"

aku x terkate. hilang mood aku nk hepi2 petang 2...
aku x sangke..
kawan aku sejak kecik, pegi cm 2 jer...
last skali ktrog kontek melalui fs la...
die ad bg komen kat page aku.

aku pun beritahu kepada rakan2 ku yg lain...
alhamdulilah, sumer nyer dh tau..
aku jer x berpeluang lg nk pegi tgk.

aku redha dgn pemergian arwah..
ALLAH lebey menyayangi arwah...

sejak dr 2, berputar-putar kenangan pasai die.. sejak dr tadika sampai la skrun nie..
insyaALLAH, esok aku akan cube untk pergi menziarahi kubur arwah..
dgn kawan2 aku yg lain....

p/s: al-Fatihah buat arwah, IZZAH SOFEA. moga dicucuri rahmat n ditempatkan dalam kalangan orang2 yg Beriman. amin....

4 comments:

Adib said...

kepadanya jua kite kembali
bile2 je Allah bole amek kite

takziah naqib...

syaza said...

takziah abg naqib...
sy igt ni n3 hepi,
rupanya n3 sedih...
seb baek sy ni x emo,
maunya menangis satu tong kt cni...
huhuhu...T.T

takziah ye, abg naqib...
ALLAH SWT sentiasa menyayangi hambanya...semoga kak izah dtempatkn d klgn org yg beriman...

-.-

al-fatihah...

pencari sejati said...

trimas sumer...
alhamdulilah..
dpt gk aku g ziarah kubur nyer..

itu pun ikut geak hati..
sbb x tw mane satu kubur nyer...
tp ktorg pasti yg ktorg pg 2 kubur die...

meangurl??? said...

takziah...
every living, one day, will leave diz world...u like it or not...
u need to accept diz fact...
be strong ek...
hasta la vista...
see u around in I4P...